Lumia 950 met Continuum: smartphone en computer

Microsoft Display Dock
De Microsoft Lumia 950, het nieuwe vlaggenschip van Microsoft, ligt vanaf deze maand in de Nederlandse winkels. Het toestel kent een opvallende feature, waarmee je je smartphone in feite in een desktopcomputer kunt veranderen.

Microsoft introduceert tegelijkertijd met de Lumia 950 ook Windows 10 voor smartphones. Daarin zit een hele gave nieuwe feature: Windows Continuum. Daarmee kun je je Lumia aansluiten op een monitor/televisie om de data van je smartphone op een groot scherm te krijgen. Je ziet dan niet zomaar een uitvergrote versie van je homescreen: je krijgt een desktopversie van Windows te zien! Inclusief een bureaublad vol snelkoppelingen en een startmenu.

Om Windows Continuum te gebruiken heb je een Display Dock nodig, die los verkocht wordt. Deze accessoire is echter wel compact, en kan dus makkelijk mee in de schoudertas of zelfs de broekzak. Vervolgens kun je elk scherm dat je tegenkomt veranderen in een verlengsel van je smartphone. Windows Continuum is namelijk zelfs zo gebouwd dat vrijwel al je smartphone-apps ook aangepast zijn voor het grote scherm. Open je de Netflix-app, dan kun je beeldvullend kijken naar je favoriete films of series. Ook Microsofts eigen Office-apps zijn natuurlijk aanwezig. Open PowerPoint om een presentatie voor de volgende dag nog even voor te bereiden terwijl je lui op de bank zit, of lees nog even een Word-document aandachtig door op de televisie in je hotelkamer.

De Lumia 950 specificaties zijn sowieso behoorlijk indrukwekkend. Microsofts nieuwste toptoestel kan zich aardig meten met de beste smartphones van het moment. Zo beschikt deze Lumia over een 20 megapixelcamera met Carl Zeiss-lens, waarmee prachtige foto’s én video’s gemaakt kunnen worden. Op het haarscherpe 5,2 inch beeldscherm met QHD-resolutie zien die beelden er ook nog eens prachtig uit.

Meer mobiele telefoons vergelijken, zoals de Lumia? Kijk dan op GSMinfo.nl.

2 reacties

  1. Prachtige feature, maar werkt alleen voor Windows Universal Apps (geprogrammeerd voor alle devices met Windows 10). De Lumia 950 (XL) is ook wireless te verbinden met je TV via miracast (wel 30fps ipv 60fps met dock) en later na de volgende update via Xbox One.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *