Lytro brengt revolutie naar bioscoop


Niemand wil een Lytro-camera kopen, maar misschien hebben ze nu iets dat je wel wilt zien: bioscoopfilms.

De Lytro-camera is nu een paar jaar op de markt en eigenlijk is het een waanzinnig gave camera, maar je kunt niks met de foto’s die eruit komen. Wat het precies is? De lytro-camera ziet niet alleen het licht dat in de lens valt, maar ook uit welke richting het licht erop valt. Daardoor kun je achteraf bepalen waarop de foto is scherpgesteld. Superleuk, maar er zou eigenlijk een speciale Instagram voor de foto’s moeten zijn.

Anyway, als je een lytro-filmcamera maakt dan kun je helemaal fantastische dingen doen met de opnames. Doordat er een enorme hoeveelheid data is, kan je achteraf bepalen waarop wordt scherpgesteld, maar je kunt ook de lensopening nog eens bijstellen en zelfs de sluitertijd bijstellen. Daarmee kun je allerlei blur-effecten toevoegen.

Maar nog handiger voor de huidige filmers is dat je heel eenvoudig objecten moet kunnen vervangen door computergegenereerde beelden. Dat zorgt ervoor dat er veel minder gewerkt hoeft te worden met green screens. Hoeveel megapixels de camera heeft? Zit je? 755 RAW-megapixels. Dat is zoveel dat er een eigen server bij komt om alles op te slaan.

De camera’s komen in kwartaal 3 van dit jaar beschikbaar, dus de eerste film in de bios laat waarschijnlijk nog een jaartje of twee op zich wachten. Bekijk hier vast de introvideo.

2 reacties

  1. Dat zou voor VR volgens mij wel handig zijn. Dan heb je 1 opname maar focust het beeld op het punt waar je naar kijkt. Dan kun je tijdens VR gewoon dichtbij alsook verweg kijken en blijft het beeld netjes je ogen volgen. Dat zou een mooie stap zijn in het volwassen worden van VR me dunkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *