Maak een microscoop van je iPhone met een laser pointer

Een iPhone als microscoop
Laser pointers. Ze zijn leuk om de katten urenlang te entertainen, maar je kan er ook hele leuke DIY-projectjes mee doen. Zoals deze digitale microscoop die je makkelijk zelf kunt bouwen in een vrije middag.

Het is natuurlijk geen vervanging voor een echte microscoop, maar het kost dan ook slechts een fractie daarvan. Je hebt alleen maar wat materiaal nodig om de stand van te maken, een oude laser pointer, een smartphone met camera en een LED-lampje om de specimen van achteren te kunnen verlichten indien nodig.

Dit lijkt ons een heel leuk projectje voor bijvoorbeeld een vader-zoon knutseldag. Het is relatief eenvoudig, kinderen leren hoe ze iets moeten bouwen, én ze eindigen met een coole microscoop. Moet kindlief alleen nog wel ergens een iPhone of andere smartphone vandaan halen.

De precieze omschrijving is HIER te vinden, en het filmpje toont wat je er zoal mee kunt doen. Kijk, zo wordt instagram nog een interessant. Geen kiekjes van eten meer, maar extreme closeups van bijvoorbeeld zout.

[gv data=”KpMTkr_aiYU”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *