Maak Google Pixel-achtige foto’s met je Android-toestel

Google Pixel
Software is hier het sleutelwoord.

De Pixel van Google weet zich te meten met de ‘groten der aarde’ als het gaat om camerakwaliteit. Dit heeft niet alleen met de hardware te maken. De zoekgigant en smartphonemaker ontwikkelde enkele jaren geleden camerasoftware genaamd Google Camera. De app kwam met een HDR+ functie naar de Pixel en dit toestel draait op Android. Het is dus mogelijk om deze software ook te laten draaien op andere Android-apparaten.

Het is een Russische ontwikkelaar gelukt om deze speciale software los te koppelen als apart bestand. De software kan worden geïnstalleerd op Android-apparaten met een Qualcomm Snapdragon 820, Snapdragon 821 of Snapdragon 835 processor. Dit betekent dat smartphones als de LG G6, OnePlus 3, OnePlus 3T, OnePlus 5 en de Samsung Galaxy S8 ook aan de slag kunnen met Google Camera.

XDA nam de proef op de som en ging aan de slag met de app. Volgens hen maakt de applicatie met HDR+ wel degelijk een verschil in vergelijking met een reguliere camera-app. Je kunt de software hier downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *