Maak je eigen games op je smartphone met Playr

Playr
Er staan meer games in de App Store dan je ooit kunt spelen, maar als je jouw eigen creatieve ei kwijt wilt is er dankzij de Playr app eindelijk een manier om dat te doen.

De 18-jarige Chris Galzerano heeft met zijn Playr-app een hele gemakkelijke manier ontworpen om van iedere leek een gamedesigner te maken. Je hebt er geen complexe software voor nodig op je PC, vanuit de iOS-app kun je een game maken, spelen en vervolgens delen met je vrienden.

Vijf speltypen
Als je de app opstart krijg je de keuze uit vijf verschillende speltypen, die variëren van een 2D-shooter tot een platformspel als Doodle Jump. Vervolgens kun je alle sprites en geluiden vervangen met jouw eigen creaties. Hiervoor kun je alle foto’s en geluiden op je telefoon gebruiken, en als je nog snel iets op wilt nemen, spreek je gewoon iets in met je microfoon.

Op deze manier kost het maar een paar minuten om je eigen game samen te stellen en speelbaar te maken. Vervolgens wordt je creatie verzonden naar het sociale netwerk in de app, waar je gemakkelijk kunt zien wat de populairste apps van dat moment zijn.

Extra content
Mochten de vijf speltypen niet genoeg voor je zijn, dan kun je de overige vijf voor een paar euro aanschaffen, of kopen met punten die je verdient door de games van anderen te spelen. Je kunt Playr zelf downloaden en uitproberen via deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *