Maak kennis met de goedkoopste e-bike ooit

Maak kennis met de goedkoopste e-bike ooit
Op de vraag of een elektrische fiets ook goedkoop kan, weet de maker van de Storm Electric Bike het antwoord inmiddels wel te geven: ja.

De bedenker van de Storm Electric Bike, ene Storm Sondors, was in het dagelijks leven ontwerper van Happy Meal-speelgoed. Nadat hij een ongeluk kreeg en niet meer goed kon trappen, ging hij met zijn Aziatische leveranciers op zoek naar een goedkoop alternatief voor de e-bike. Dat werd uiteindelijk dit gevaarte.

Het ziet er behoorlijk basaal uit. Er wordt geen moeite gedaan om de accu te verhullen, er zit geen systeem op dat remenergie regenereert, spatborden ontbreken en gas geven gaat met een simplistisch duimgassysteempje. Met de elektromotor van 350 Watt weet de gele beach cruiser een topsnelheid van zo’n 30 km/u te halen. Het bereik van de accu (36 Volt, 9 Ah) ligt tussen de 50 en 80 kilometer. Daarna hoeft de accu slechts anderhalf uur geladen om weer door te kunnen gaan

Via Indiegogo werd gepoogd om 75.000 dollar op te halen voor de fiets. Dat is gelukt. Sterker: dat is ruimschoots gelukt. De crowdfundteller staat op het moment van schrijven op 3.175.000 dollar. Omgerekend 2,8 miljoen euro. En de prijs van de e-fiets? Die kost voor de vroege beslissers slecht $499. Tot 6 februari, want daarna wordt de prijs verhoogd naar $599, om uiteindelijk voor $1299 in de winkel te worden aangeboden.

[gv data=”VLxCP_AGA-g”][/gv]

2 reacties

  1. Als de uiteindelijk prijs 1300 dollar is, is het niet de goedkoopste elektrisch fiets. Sterker, da’s veel te veel geld voor wat ik daar zie staan aan materiaal. 500 voor die lui op kickstarter en 600 voor de rest, dat zou leuk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *