Maak misbruik van je arbeiders in FIFA World Cup SIM

fifa-mod
Dankzij een mod voor Sid Meier’s Civilization 5 is het nu mogelijk om je eigen WK te organiseren in FIFA-stijl. Haal arbeiders uit het buitenland en betaal ze vervolgens te weinig.

Steam-gebruiker en kunstenaar Steph Caskenette zette deze satirische mod in elkaar uit frustratie. Volgens hem is er te weinig aandacht voor de gebeurtenissen rondom het WK voetbal van dit jaar. Hiermee doelt hij op de schandalen, de enorme hoeveelheid geld die er aan uitgegeven is en de erbarmelijke omstandigheden waarin arbeiders moesten werken.

Caskenette geeft aan dat er meer dan genoeg voetbalgames zijn, maar dat geen één zich focust op de ‘gameplay’ van de FIFA. Het gaat bij die games puur om het voetbal, en dat is volgens hem niet genoeg. In de mod draait dan ook alles om het misbruiken van je arbeiders die de infrastructuur voor het WK aan het bouwen zijn. Arbeidsmigranten kosten maar de helft van de prijs en kunnen bovendien lange tijd hard werken zonder eten of water.

Goedkope migranten
Mochten de virtuele bouwvakker uit protest willen vluchten, dan kun je hun paspoort en salaris afnemen, zodat ze nooit ver komen. Mochten ze toch uit jouw ijzeren greep als FIFA-topman vallen, dan zijn er genoeg externe factoren (zoals hitte, ziektes en misbruik van mensenrechten) die er alsnog korte mette mee maken. Maak je overigens niet druk als een arbeider het loodje legt. Met 1,4 miljoen spotgoedkope migranten is er altijd iemand die zijn plaats over kan nemen.

Als je zelf jouw eigen virtuele wereldtoernooi wilt organiseren, dan is de mod te downloaden via deze link naar de Steam Store. Je hebt de Brave New World uitbreiding nodig om hem vervolgens te kunnen spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *