Maakt Motorola de eerste zelfladende smartphone?

Auteur: , 1 Reactie
Motorola Solutions Logo

Het bedrijf Energous ontwikkelt de zogenaamde WattUpp-technologie, waarvoor het bedrijf inmiddels verschillende patenten heeft gekregen. Energous zegt nu een samenwerking te zijn aangegaan met Motorola.

De vinding van Energous werkt met zogenaamde RF-energie, waar ook radio-communicatie en WiFi-signalen op zijn gebaseerd. Het bedrijf denkt een manier te hebben gevonden om deze golven op te wekken, te versturen en te laten ontvangen door een apparaat dat de energie vervolgens kan gebruiken. Al eerder toonde Energous op de CES-beurs zijn router met WattUp-technologie. Het lijkt er nu op dat de daadwerkelijke implementatie ervan op de consumentenmarkt een stukje dichter bij is gekomen.

Energous heeft aangegeven samen te werken met Motorola Solutions. Dat is echter niet hetzelfde bedrijf als Motorola Mobility: de eerste werkt aan geavanceerde technieken voor onder meer radio en mobiele telefonie, terwijl de laatste inmiddels eigendom is van Lenovo en zich richt op het bouwen van smartphones. De twee bedrijven hebben andere eigenaren en hebben inmiddels geen andere verbintenis meer dan hun naam en logo.

Motorola Solutions hield afgelopen week een intern evenement voor zijn werknemers, waar deze de bedrijven en partners konden leren kennen waarmee wordt samengewerkt aan de nieuwste innovaties. Energous was daar bij aanwezig. Dat is nog geen concreet bewijs dat Motorola de techniek van het bedrijf op enige manier gaat gebruiken, maar het is wel de beste aanwijzing bij gebrek aan een officiële bekendmaking. Het ligt voor de hand te veronderstellen dat Solutions wil proberen de techniek te integreren in mobiele telefoons om deze vervolgens te verkopen, of licenties aan te bieden aan smartphone-bouwers.1 reactie

Jammer dat Motorola nog altijd dealer is van de software van des werelds agressiefste online adverteerder en informatie verzamelaar, ondanks dat ze al een paar jaar niet meer eigendom zijn van de tech-gigant.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).