MacBook op waterstof heeft stroom voor weken

Auteur: , Geen reacties
MacBook op waterstof heeft stroom voor weken

Apple lijkt steeds meer geïnteresseerd te zijn in de mogelijkheid om apparaten met een brandstofcel van stroom te voorzien. Wen dus maar alvast aan het idee van een MacBook die waterstof tankt.

Aangezien de hele techscene het batterijprobleem maar niet weet op te lossen, wordt er steeds vaker naar alternatieve manieren van stroomvoorziening gekeken. Een nieuw patent van Apple, opgedoken door AppleInsider, laat een schema zien waarin een MacBook met een brandstofcel weken van stroom kan worden voorzien. Ofwel, een laptop die slechts een paar keer per maand ‘opgeladen’ hoeft te worden. Denk eens aan de cultuurshock die dit teweeg zal brengen.

Hybridesysteem

In het patent wordt een systeem omschreven waarin de brandstofcel de waterstof krijgt toegediend via patronen. (iWaterstofpatroon, €59 per stuk, alleen compatible met Apple-apparaten, gokken we). Er wordt ook een MagSafe-connector omschreven, wat hint naar een hybride-systeem tussen een brandstofcel die elektriciteit opwekt, en accu’s die via de reguliere manier worden opgeladen.

MacBook op waterstof heeft stroom voor weken

iPhone

Het is niet de eerste keer dat we over een brandstofcel-idee van Apple horen. Onlangs werd bekend dat het Britse bedrijf Intelligent Energy samen met Apple aan een iPhone 6 op waterstof werkt, met een batterijduur van een week.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).