macOS Mojave nu beschikbaar: dark modus en meer

Auteur: , 2 Reacties
macOS mojave

De moeite waard volgens jou?

Een week geleden lanceerde Apple officieel iOS 12, de grote update voor iPhones en iPads. Deze week is het de beurt aan macOS Mojave, de nieuwe softwareversie voor de Mac. Er zijn enkele interessante vernieuwingen aanwezig, waaronder een ‘dark modus’. Hierdoor worden felle kleuren gefilterd en kun je ’s nachts gewoon achter je scherm zitten zonder verblind te raken.

Gebruik je HomeKit, dan komt het als een welkome verrassing dat de Woning-applicatie nu ook op de Mac beschikbaar is. Je kunt lampen en apparaten nu lekker vanaf je eigen Mac bedienen. Daarnaast is een nieuwe versie van Safari aanwezig, die vooral tracking door fingerprinting tegen moet gaan.

Mojave is verder bijzonder vanwege de versterkte relatie tussen iOS en macOS. Via Marzipan, de codenaam voor de integratie van UIKit voor iOS in macOS, is het mogelijk om enkele iOS-apps te gebruiken op macOS. Hoewel het officieel volgend jaar pas mogelijk is om iOS-apps te porten, gebeurt dit officieus nu al.

Alle Mac-producten van 2012 en later kunnen rekenen op de nieuwste softwareversie van Apple’s besturingssysteem. Ben je in het bezit van een Mac Pro uit 2012 en 2012 en beschik je over de betere grafische kaarten, dan doet Mojave eveneens zijn opwachting maken.2 reacties

‘Dark-mode’ is niets voor mij. Je ziet nauwelijks nog de verschillende programma’s wanneer ze elkaar overlappen. Popups zijn niet goed zichtbaar.

‘Vroeger’ kon je met Windows alle kleuren van de regenboog gebruiken en heel gedetailleerd kleuren wijzigen. We moeten niet gaan doen alsof iets ongelooflijks is uitgevonden…
@brutaalaapje: Tja, thema’s, en dan met name in Windows zijn meer als een decennium oud.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).