Made by Google round up: Home Mini, Pixelbook en meer

Google Home Family

Een hoofdrol was weggelegd voor de nieuwe smartphones, maar de rest is ook zeker het vermelden waard.

De Google Pixel 2 en Pixel 2 XL hebben heel wat teweeg gebracht de afgelopen weken. Na veel geruchten, gelekte foto’s en filmpjes, weten we na vandaag eindelijk wat we kunnen verwachten van de toestellen. Desalniettemin had Google op haar Made by Google evenement genoeg ander nieuws te melden.

Google Home Mini en Max
Waar het vorig jaar met veel tromgeroffel haar Google Home uit de hoge hoed toverde, was het dit jaar de beurt aan de Google Home Mini. De kleinere variant van Google’s slimme speaker weegt iets met dan 400 gram en lijkt verdacht veel op de Chromecast, waar je ‘m ook aan kunt koppelen. Door het kleinere formaat kun je de speaker makkelijker plaatsen in je woning.

Google Home Mini

De Google Home Mini werkt in samenwerking met Google Assistant, die eveneens op veel Android-toestellen terug te vinden is. Het grootste probleem waar je als Nederlandse geïnteresseerde tegenaan loopt, is de beperkte taalondersteuning. Op dit moment is er namelijk nog geen ondersteuning voor onze taal. En om nu de hele dag in het Engels door je huiskamer te brullen…

De Google Home Mini heeft een adviesprijs van 49 dollar. Dit is heel wat minder dan de startprijs van de originele Home-speaker, die een prijskaartje van 129 dollar met zich meebracht. Vanaf 19 oktober is de slimme speaker verkrijgbaar in Europa, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.

Voor de consumenten die vooral geïnteresseerd zijn in topkwaliteit geluid, heeft Google de Google Home Max gebouwd. Deze slimme speaker beschikt over een hoogwaardig design, betere speakers en een hoger prijskaartje uiteraard. Vanaf december is de Google Home Max beschikbaar voor 399 dollar in de VS. Een eventuele releasedatum in Europa volgt nog.

Google Pixelbook
In het begin startte Chrome OS vooral als een OS gericht op betaalbare laptops, maar Google wil meer. Met de Pixelbook wil het bedrijf ook de high-end laptopmarkt bereiken. De 12,3 inch grote laptop beschikt over een Core i5-processor van Intel, en is beschikbaar in 128, 256 en 512GB aan intern opslaggeheugen.

Google Pixelbook

Het is ook mogelijk om de Pixelbook om te vouwen tot een tablet, die je in combinatie met de gloednieuwe (niet meegeleverde) drukgevoelige Pixelbook Pen kunt gebruiken om artistieke hoogstandjes te maken. Dankzij de 10 millimeter dikte is het apparaat ook redelijk makkelijk vast te houden.

Daydream View
Ook virtual reality mag niet vergeten worden op het Made by Google evenement. De Daydream View is een nieuwe versie van Google’s vr-headset. Het nieuwe model is iets steviger, beschikt over bredere lenzen en een breder gezichtsveld.

Nieuwe Google Daydream View

Er wordt nog steeds een controller meegeleverd, maar kost ook iets meer: de adviesprijs van 100 dollar is 20 dollar meer dan de voorgaande versie.

Google Pixel Buds
Voor het eerst maakt Google ook oordopjes. De Pixel Buds zijn dopjes die verbonden zijn dankzij een draad dat achter je nek moet zitten. Via de Pixel Buds kun je de Google Assistant aanspreken en muziek beluisteren. Heeft iemand die een andere taal spreekt ook Pixel Buds in, dan kun je toch een gesprek voeren aan de hand van een live-vertaling.

Google Pixel Buds

De live-vertaling is mogelijk in 40 talen, waaronder Nederlands. Net zoals de AirPods van Apple laad je de Pixel Buds op in een speciale doos. Vanaf 159 dollar zijn ze begin november te verkrijgen in de VS. Of de doppen ook naar Europa komen, is nog niet bekend.

Google Clips
Als laatste presenteerde Google de slimme camera Clips. Dit kleine apparaat maakt automatisch foto’s en video’s, afhankelijk van waar de situatie om vraagt. Met andere woorden: Clips kan zelf inschatten wanneer iets opgeslagen moet worden. Nadat je dit in het begin zelf aangeeft, zal Clips spelenderwijs dit gedrag automatisch overnemen.

Vanwege privacyredenen is er geen verbinding met het internet, behalve als de gebruiker iets wil delen. De Clips is met een clip vast te maken aan objecten. Het apparaat gaat in de VS voor 249 dollar over de toonbank. Van een eventuele release buiten de Verenigde Staten is nog niets bekend.

[gv data=”JXh1yyvXpwo”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *