Maglev-trein verbreekt twee snelheidsrecord in één week

Maglev-Record
De razendsnelle Japanse Maglev-trein heeft deze week een snelheidsrecord verbroken, en verbrak vervolgens zijn eigen record weer.

We hebben al eerder over de Maglev geschreven, een trein die een paar millimeter boven de rails blijft zweven met behulp van magneten, die ook voor de hoge maximumsnelheid zorgen. De lange neus zorgt voor minder weerstand zodat hij nog sneller kan gaan.

Twee records in een week
Vorige week werd er een nieuwe maximumsnelheid behaald van 590 kilometer per uur. Gisteren ging de Maglev daar nog eens overheen met een nieuwe snelheid van 603 kilometer per uur tijdens een testrit in Yamanashi, zo schrijft de Wall Street Journal.

Dit record werd verbroken toen de trein door een tunnel reed, en elf seconden lang harder dan 600 kilometer per uur ging. Als de trein omstreeks 2027 volledig operationeel is, moet hij een maximumsnelheid van 500 kilometer per uur halen.

4 reacties

  1. Rotterdam – Parijs zonder tussenstops in minder dan een uurtje. Rotterdam – Barcelona theoretisch in zo’n 2,5 uur. Kan het vliegtuig straks niet meer tegenop wanneer je bedenkt hoeveel extra tijd je voor en na een vlucht kwijt bent.

      • @av_diver: Lijkt me niet dat je minuten lang nodig hebt om de snelheid op te bouwen naar topsnelheid. Evengoed heb je geen minuten nodig om tot stilstand te komen zonder dat de koffie van de tafeltjes valt. Maar goed, mijn stelling was vooral theoretisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *