Makers GoT mijden spoilers laatste seizoen met slimme truc

Pottenkijkers kunnen het einde behoorlijk verpesten
En wellicht houden we er ook nog hele toffe extra’s aan over.
Foto @HBO

Als een show zoveel fans, medewerkers en nieuwsgierige pottenkijkers heeft als Game of Thrones, is het nauwelijks mogelijk om iets geheim te houden. Natuurlijk moeten de meeste betrokkenen een contract tekenen waarin staat dat ze niets zullen verklappen, maar toch is er nog een manier om de conclusie van de epische fantasyserie tot het laatste moment geheim te houden.

HBO’s president of programming, Casey Bloys, zegt in een interview op een universiteit in Bethlehem dat ze meerdere eindes gaan filmen voor Game of Thrones, zo meldt The Moring Call. Bloys: “Finales zijn moeilijk. Kijk naar Six Feet Under, dat was een behoorlijk goede finale. Maar als je kijkt naar Seinfeld, The Sopranos of Breaking Bad. Iedereen heeft een mening over hoe die shows hadden moeten eindigen.”

Om bij voorbaat een gigantische rel te voorkomen, is het dus geen gekke gedachte om meerdere eindes op te nemen. Met filmlocaties over de hele wereld zijn er overal omstanders, figuranten of een gelukkige dronebestuurder die de dood van (bijvoorbeeld) Daenerys zouden kunnen aanschouwen. Stel je voor dat dat op Reddit opduikt.

“Je moet dat bij zo’n lange show doen,” aldus Bloys, “omdat als je zoiets opneemt, mensen het weten. We filmen dus meerdere eindes zodat er geen definitief einde is tot op het laatst.” Dat einde zal tevens uiteenlopen met het einde dat auteur George R.R. Martin voor ogen heeft, al zullen er ongetwijfeld veel vergaderingen zijn met de geestelijk vader van de gigantische wereld van Game of Thrones. Wanneer het einde dan definitief gaat plaatsvinden is nog niet duidelijk, al lijkt het er sterk op dat we tot 2019 moeten gaan wachten.

Check voor een volledige samenvatting van seizoen 7 dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *