Man bespot werkgever op Facebook, riskeert 5 jaar cel

Ryan Pate op Facebook
Het zal voor bijna niemand nog een verrassing zijn, maar het is niet zo slim om zomaar alles op Facebook te slingeren.

Dat ondervond ook de Amerikaanse helicoptermonteur Ryan Pate onlangs. Hij wilde zijn vakantie verlengen, want hij had al een tijdje last van een rugblessure en wilde graag een Amerikaanse dokter bezoeken. Daar ging zijn werkgever in de Verenigde Arabische Emiraten echter niet mee akkoord, zo meldt de BBC.

Pate leefde zich vervolgens uit op Facebook. Allereerst schold hij zijn werkgever de huid vol, om vervolgens ook de lokale bevolking belachelijk te maken. Kort daarop vloog hij naar Abu Dhabi om zijn ontslag in te dienen, maar daarmee was de kous nog niet af. De politie verzocht hem telefonisch namelijk even langs het bureau te komen.

Daar bleek al snel wat er aan de hand was. De werkgever van Pate had namelijk een klacht ingediend en daar konden de lokale wetshandhavers zich wel in vinden. De Amerikaan is op borgtocht vrij, maar moet op 17 maart voor de rechter verschijnen. Dan hoort hij of en hoe lang hij moet brommen.

Pate hoeft er overigens niet op te rekenen dat hij binnen een maand weer vrij man is, want de VAE treden hard op tegen laster via internet. Op een dergelijk vergrijp staat bijvoorbeeld een maximale celstraf van vijf jaar.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *