Man schept op Facebook op over snelheid, wordt gepakt

Snelheidsovertreder
Een 20-jarige man uit Cambridge wilde een vriend op Facebook laten weten hoe hard hij had gereden. Dat had hij beter niet kunnen doen.

Het was niet zomaar een snelle rit die de man maakte: hij tikte de 160 kilometer per uur aan en probeerde vervolgens de politie af te schudden in de stad Cambridge. Daar kwam ook rijden door rood en spookrijden aan te pas. Het lukte deze Connor Lloyd inderdaad om de politie kwijt te raken in zijn Honda Civic, maar ze kwamen hem alsnog op het spoor toen hij het nodig vond op te scheppen op Facebook.

Daar ging wel wat tijd overheen: de GTA-actie vond plaats op 17 januari. In een privébericht tekende hij voor zijn vriend zelfs de route uit op een kaartje. Dat leidde tot zijn arrestatie. Of zijn vriend hem verlinkt heeft is niet bekend – maar hoe kan het anders?

We kunnen hier een aantal dingen van opsteken: geen dodemansritten rijden, niet opscheppen tegen vrienden, zeker niet digitaal, en kies je vrienden met zorg uit, want sommigen sturen je opschepperij gewoon door naar de politie.

Inmiddels heeft Lloyd schuld bekend in de rechtbank. Er hangt hem een celstraf van zes maanden boven het hoofd.

Zie ook: Overvaller verschijnt in Facebook-suggesties slachtoffer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *