Man speelt real life Space Invaders met een lasercutter

Space-Invaders-Laser
Combineer een techneut met een lasercutter, Arduino en een hele berg vrije tijd, en je krijgt dit real life Space Invaders spel, waarmee je een echte laser afvuurt.

Martin Raynsford is de eigenaar van Just Add Sharks, een bedrijf dat lasercutters maakt. Hij heeft een totaal onpraktische, maar daardoor niet minder leuke variant op het klassieke Space Invaders gemaakt. De kleine papieren aliens zijn vastgemaakt aan een plaat, die geheel in de stijl van de 8-bit game van links, naar rechts naar beneden beweegt.

Aliens schieten
Een 80W laser wordt aangestuurd door een Arduino Nano Controller, die met een USB met een computer verbonden is. Om de game te spelen bekijk je het slagveld via een webcam die boven de laser hangt. Vervolgens gebruik je het toetsenbord om de laser te besturen en af te vuren.

In dezelfde kamer als de laser zitten is volgens Raynsford te gevaarlijk, zeker toen het een keer mis is gegaan wat resulteerde in een brandende laser. Nu werkt alles echter naar behoren, en is het resultaat te zien in onderstaande video.

[gv data=”I0yS4JuiVug”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *