Man veroordeeld na neerschieten drone buurman

Man veroordeeld na neerschieten drone buurman
Mocht je de drone van je buurman spuugzat zijn, dan is het niet zo verstandig om ‘m met een shotgun uit de lucht te schieten. Een Amerikaanse man kreeg namelijk een boete van 850 dollar voor een dergelijk vergrijp.

Eric Joe vloog in het najaar van 2014 boven de boerderij van zijn ouders in Modesto, Californië. “Dat is een behoorlijk afgelegen, landelijk gebied. Maar mijn drone was nog geen vijf minuten in de lucht toen ik een enorme knal hoorde. Ik pakte meteen mijn vluchtgegevens erbij en zag direct dat mijn drone opeens uit de lucht gevallen was, terwijl ik heel rustig vloog.”

Vervolgens zag hij buurman Brett McBay en zijn zoon voorbij komen met een shotgun. Wat bleek: die was inderdaad gebruikt om het apparaat uit de lucht te knallen. Joe probeerde er in eerste instantie onderling uit te komen, maar zijn buurman weigerde voor de schade aan de drone te betalen. Uiteindelijk moest er dan ook een rechtszaak aan te pas komen om tot een oplossing te komen. Die zaak pakte uit in het voordeel van Joe, want McBay moet een schadevergoeding van 850 dollar betalen.

2 reacties

  1. Tsja als hij zonder toestemming boven andermans grond vliegt en het legaal is om alles en iedereen af te knallen dat daar op terecht komt dan snap ik het wel. Maar dat is afhankelijk van de staat. Californie is daar wat moeilijker mee, in Texas had de beste man waarschijnlijk gewoon zijn gelijk gekregen (mits het boven zijn land was).

    • @MrSkyline: hij vloog boven eigen land (nou ja, van zijn ouders dan).

      “Eric Joe vloog in het najaar van 2014 boven de boerderij van zijn ouders in Modesto, Californië.”

      Meneer de buurman zal dat ding wel bloedirritant gevonden hebben (het is vaak een pokke-gehoor) maar om dan meteen je gun te pakken etc. Murica !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *