Marathon-loper raakt auto kwijt: zo voorkom je het

Marathon-loper raakt auto kwijt
Jason Matthews weet als geen ander hoe hij een marathon moet lopen, maar zijn auto terugvinden blijkt toch een stuk lastiger. Hij is zijn Saab 93 Sport namelijk alweer ruim een week kwijt.

De inwoner van Wolverhampton nam deel aan de marathon van Manchester op 19 april. Hij parkeerde zijn Saab in de buurt van Old Trafford, het stadion van Manchester United, maar de exacte locatie is hij vergeten. De 40-jarige sportieveling finishte in 5 uur en 11 minuten, maar wat zijn zoektocht betreft lijkt de eindstreep nog niet in zicht. Hij begon direct na de marathon aan zijn zoektocht, maar vooralsnog zonder succes.

“Ik denk niet dat de auto gestolen is, ik kan ‘m gewoon niet vinden”, vertelde Matthews tegenover The Telegraph. “Ik liep de marathon en heb vervolgens een uur gezocht rondom Old Trafford. Ik heb zelfs een deel van het parcours voor de tweede keer gelopen. Daarna heb ik samen met een taxi-chauffeur gezocht in de omgeving, maar zonder succes. Ik heb me daarna gemeld bij het politiebureau, waar nog een man was met hetzelfde probleem als ik. Hopelijk is er binnenkort iemand die mijn auto ziet, zodat ik ‘m weer op kan halen.”

Kunnen we hier wat van leren? Jazeker, gelukkig wel. Het is natuurlijk het slimst om je auto op een herkenbare plek te zetten, zodat je niet lang hoeft te zoeken. Is dat lastig, dan doe je er goed aan je smartphone er even bij te pakken. Heb je een Android-toestel, dan onthoudt Google Now voor je waar je auto geparkeerd staat. iOS heeft een dergelijke functie standaard niet, maar je kunt wel de gratis app ‘Find my Car Smarter’ hier downloaden in de App Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *