Marktaandeel iPhone blijft maar dalen

Android dominates
Het marktaandeel van de iPhone daalt voor het vijfde kwartaal op rij. Apple zou nu nog maar 12,1 procent van de smartphonemarkt in handen hebben.

Het iOS van Apple staat daarmee op het laagste punt van de afgelopen drie jaar, al is dat niet geheel onlogisch. Apple presenteert hun nieuwe iPhone immers altijd in september, waardoor er in het 3e kwartaal relatief weinig smartphones worden verkocht (iedereen wacht op de nieuwe versie). Het is echter de vraag of Apple met de nieuwe 5c en 5s het oude marktaandeel van 21 procent weer kan evenaren. Waarschijnlijk niet.

Android blijft uiteraard stijgen en ging in het derde kwartaal van 2013 voor het eerst door de grens van 80 procent marktaandeel. Ook Windows Phone lijkt lekker door te groeien, al blijft het totale marktaandeel van 3,6 procent nog beperkt. Android en iOS hebben samen 94 procent van de markt in handen, zo claimt Gartner.

Wat betreft de producenten van de smartphones blijft Samsung in het derde kwartaal verreweg de grootste smartphonefabrikant. Apple staat op de 2e plek en Lenovo staat op een verrassende derde plek. In totaal werden er in het derde kwartaal 250,2 miljoen smartphones verscheept, dat is 45,8 procent meer dan vorig jaar.

Q3 2013 Apple vs Android

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *