Mastercard komt met biometrische creditcard

MasterCard komt met biometrische creditcard
En is zo direct een concurrent voor Apple en Samsung.

Steeds meer smartphonefabrikanten innoveren ook op andere zaken. Bijvoorbeeld met betalingen. Apple en Samsung rollen met hun Pay-netwerk een wereldwijd systeem uit waardoor je kunt betalen met je smartphone. Handig, alleen moeten winkelketens de betaalvorm wel ondersteunen. Iets dat nog niet massaal aan de orde is.

Traditionele bedrijven omtrent betalingen zitten echter ook niet stil, bewijst Mastercard. Het bedrijf heeft namelijk een biometrische creditcard ontwikkeld. Betalingen gaan door middel van een vingerafdruk. Er hoeft geen pincode te worden ingevoerd.

De pas is net zo dun als een reguliere creditcard en de pas beschikt niet over batterijen. Voor de consument verandert er dus niets en dat is wel zo prettig. Bovendien kunnen klanten wereldwijd direct aan de slag met de creditcard, aangezien Mastercard vrijwel overal wordt geaccepteerd.

Mastercard heeft proeven uitgevoerd in Zuid-Afrika en wil het aantal tests uitbreiden naar Europa en Azië. Het bedrijf heeft gezegd dat de eerste klanten begin volgend jaar in de Verenigde Staten mogelijk al aan de slag kunnen gaan met de biometrische creditcard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *