Twitter massaontslag

Maximale lengte tweets naar 10.000

Voor fervente twitteraars met een Blue abonnement kan de vlag uit. Eindelijk kunnen ze profiteren van de mogelijkheid om langere tweets te schrijven.

10000 tekens per tweet

Langgevoelde frustratie eindelijk aangepakt

Een grote frustratie van Twittergebruikers is het beperkte aantal tekens waarmee je je wijsheden met de wereld kan delen. Daar is nu een einde aan gekomen. Vanaf nu zijn tienduizend tekens mogelijk. Om een indruk te geven, dat is ongeveer het aantal tekens in een lang artikel van tweeduizend woorden. Het wordt dus mogelijk om een compleet artikel op Twitter te publiceren. Ook kunnen stukken tekst vet en in cursief worden gedrukt.

Voorheen kon een lange tekst plaatsen alleen door een thread te openen, waar lezers dan doorheen moesten scrollen. Weliswaar waren er speciale Twitter apps als Unroll waarmee je de serie tweets in een pagina kan omzetten, maar erg gebruiksvriendelijk is dat allemaal niet. En teksten opmaken is ook dan een no-go.

Hete adem van Substack

Waarschijnlijk werd Musk geïnspireerd tot deze maatregel door de beslissing van Substack. Deze andere socialemediasite die zich vooral op technische vragen en antwoorden van een technisch publiek richt, besloot om een Twitterachtige functionaliteit aan te bieden. Na een blokkade op links naar Substack (een Musk-tactiek die we al kennen van de Mastodon-klucht), lijkt Musk nu een positievere manier te hebben gevonden om de concurrentie aan te gaan.

Voorlopig alleen voor Twitter Blue gebruikers

Bang dat het karakter van Twitter hiermee verandert, hoeven fervente Twitteraars niet te zijn. Op dit moment staat de feature alleen open voor betalende leden, mensen dus met een Twitter Blue abonnement. Dit zijn er op dit moment nog niet heel veel: enkele honderdduizenden op honderden miljoenen Twitteraars. En laten we eerlijk zijn. Het is juist leuk aan Twitter dat je je punt in een korte tekst moet maken. Voor langere teksten zijn er weer andere media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *