Mayweather en Khalet beboet voor promoten crypto’s

Mayweather en Khalet beboet voor promoten crypto's
De twee heren waren niet heel transparant.

Een nieuwe cryptocurrency promoten. Als beroemdheid kun je grote invloed op de massa hebben. Je gezicht gebruiken om een bedrijf, of in dit geval een cryptomunt, aan te prijzen heeft nu eenmaal effect.

DJ Khaled en Floyd Mayweather bevolen vorig jaar een munt aan. Het ging hier om Centra Tech. een ICO die inmiddels onder vuur licht bij de autoriteiten. Khaled en Mayweather kregen namelijk geld om Centra Tech onder de aandacht te brengen. Een financieel product aanprijzen zonder dit duidelijk te maken met je publiek is tegen de regels. Niet zo vreemd dat de Amerikaanse financiële waakhond (SEC) aan de bel trok.

De SEC kwam erachter dat Mayweather 100.000 dollar kreeg van Centra om de munt te promoten. Daarnaast heeft de boxer 200.000 dollar aangenomen van twee andere ICO’s om deze onder de aandacht te brengen. DJ Khaled kreeg op zijn plaats 50.000 dollar om Centra aan te bevelen.

Beide heren moeten nu op last van de SEC het verdiende geld inleveren. Daar komt nog een boete van 300.000 dollar voor Mayweather en een boete van 100.000 dollar voor Khaled bovenop. Pas altijd op als een beroemdheid opeens lyrisch is over een product of munt. Doe zelf onderzoek en laat je niet gek maken, er kan immers een addertje onder het gras zijn.

Eén reactie

 1. Gevaar!
  Reclame voor cola maken: geen probleem.
  Reclame voor hamburgers maken: geen probleem.
  Reclame voor Trump maken: geen probleem
  Reclame voor cryptoMunt maken: inleveren!

  Kijk uit mensen, er is steeds meer sprake van willekeur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *