‘Medewerkers Foxconn saboteerden PS4’

Brokjes PlayStation 4
De lancering van de Playstation 4 mag inmiddels een succes worden genoemd. In de eerste 24 uur wist Sony al meer dan 1 miljoen exemplaren te slijten terwijl de faalratio onder de 0,4% bleef. Ondertussen zijn er wel genoeg berichten van falende consoles. Sommigen zijn DOA, andere hebben last van een brakke HDMI-uitgang. Het noeste werk van gefrustreerde arbeiders?

In de Chinese stad Yantai zouden Foxconn-medewerkers de Playstation 4 bewust hebben gesaboteerd. Dit uit uit onvrede over de omstreden werkomstandigheden van de fabriek, aldus Neowin dat zich baseert op informatie van een aantal stagiairs die dit in een inmiddels verwijderd forumbericht hadden gezet. “The ps4 console we assemble can be turned on at best”, zo schreef een van de saboteurs.

Blue Light of Death

Dit lijkt te stroken met de claims op zowel Amazon als het Sony-forum waar PS4-klanten klagen over een blauwe of rode LED die knippert bij het aanzetten. Hierbij lijkt de console geen enkel teken van leven te geven. En ja, de 1-ster reviews op Amazon spreken boekdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *