Meer breedband? Verlaag de eisen voor breedband!


Maak kennis met regeren Republikeinen-style: kun je iets niet verbeteren? Dan verander je de meetmethode gewoon.

Hoe breng je breedband naar meer mensen in Amerika? Dat is een belangrijke vraag voor de politici van de Grand Old Party, de GOP, oftewel de Republikeinen. In Amerika zijn er 34 miljoen mensen die geen breedband internet kunnen ontvangen. Dat steekt de republikeinen, want Amerika moet natuurlijk altijd het beste zijn, dus iedereen moet breedband kunnen ontvangen.

Hoe los je dat dan op? Nou, je kunt naar die 34 miljoen mensen allemaal glasvezelkabels gaan leggen zodat hun internet sneller wordt. Maar dat is natuurlijk duur, en politici zoeken graag politieke oplossingen. Driemaal raden hoe de vrienden van Donald Trump dat willen oplossen (check hier meteen even hoe goed Trump zelf met internet is).

Inderdaad, waarom verander je niet gewoon de criteria van wat er een breedbandverbinding is, en wat niet. De FCC noemt een verbinding met 25 Mbps download en 3 Mbps upload een breedbandverbinding. Maar om Netflix te kunnen kijken heb je maar 5 Mbps nodig, en Amazon raadt zelfs maar 3,5 Mbps als minimum aan.

En als het goed genoeg is voor Netflix en Amazon, dan is het dus breedband. Bril-jant, ‘om klachten over de service te voorkomen hebben wij de service afgeschaft‘.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *