Meer details over modulaire telefoon van Google bekend

Meer details over modulaire telefoon van Google bekend
Tijdens het Project Ara Module Developers Conference heeft Google meer details vrijgegeven over zijn nieuwe smartphone.

Tijdens de conferentie in Amerika wil Google ontwikkelaars samen brengen om ideeën uit te wisselen over de modulaire smartphone, Project Ara. Op de foto’s die door Google zijn gepresenteerd zien we vooral kleurrijke ‘blocks’ waarmee je de telefoon kan personaliseren. Volgens Paul Eremenko, het hoofd van het project, wordt de telefoon in januari 2015 beschikbaar en wordt hij in saai grijs geleverd. Dit vooral om de creativiteit bij mensen aan te moedigen.

De telefoon zal voor ontwikkelaars ongeveer 50 dollar kosten om te maken. Hoeveel de telefoon uiteindelijk kost voor consumenten is niet bekend gemaakt. Tijdens de conferentie werd een presentatie gehouden over hoe je de telefoon kan inrichten. In de Ara configurator kan je foto’s uploaden, de telefoon zal dan zelf een kleurenpalet samenstellen aan de hand van de kleuren in deze foto.

Volgens Emerenko is de telefoon juist uniek door zijn modulaire opbouw. Hierdoor kunnen gebruikers de telefoon blijven aanpassen. Zowel in functionaliteit als in uiterlijk. Hij verwacht dan ook dat de gemiddelde gebruiker de telefoon vijf of zes jaar gebruikt voordat hij deze vervangt. De conferentie is nog steeds aan de gang en zal ook vandaag gevolgd kunnen worden via een livestream.

3 reacties

    • @giejermo: Nou Nou , dit idee kon een 3jarige kind ook bedenken . Het is maar alleen of jij daar je tijd wil insteken of gwn door gaat met je producten die toch altijd blijven verkopen :). In dit geval als apple weer een nieuwe ipad/iphone uit zal brengen zal dat weer als de tierelier verkopen ondanks dat mensen als jij gaan huilen dat apple niet innoverend/revolutionair is.

  1. @dejviisz: Nou, nou waarom zou ik gaan huilen? Apple maakt prachtige producten. Ik heb er zelf ook enkele, maar die dateren van voor Job’s dood. En akkoord, dit kon een driejarige ook bedenken. Ik kan ook veel zaken bedenken met mijn fantasie, maar heb er de technische bagage en middelen niet voor om die fantasie in de praktijk om te zetten, hetgeen Google wel kan blijkbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *