Meer lipcorrecties door selfies

Jolie
Zagen we eerder hoe steeds meer kinderen slachtoffer werden van Instagram-filters, nu blijkt de selfie-rage verantwoordelijk voor een toename van opgespoten lippen.

Het aantal lipbehandelingen is sinds de millenniumwisseling namelijk met maar liefst 48% gestegen. In elke individuele staat van de VS was de stijging groter dan 10%. Elke 19 minuten krijgt er aan de andere kant van de Atlantische oceaan iemand (vermoedelijk een vrouw), verbeterde lippen. De voorziter van de Amerikaanse vereniging van plastisch chirurgen ziet de verklaring voor die toename vooral in de populariteit van de selfie.

“We live in the age of the selfie, and because we see images of ourselves almost constantly on social media, we’re much more aware of how our lips look. The good thing about lip procedures is that you have several options. You can change the shape of your lips as subtly as you want.”

Daarnaast zijn er ook nieuwe technologische ontwikkelingen, waardoor lipinjecties, die een wat minder permanent karakter hebben dan implantaten, bereikbaarder zijn geworden.

Een goeie duckface gaat natuurlijk ook veel makkelijker als je eerst wat chemische troep in je lippen spuit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *