Meer luizen in Nederland door selfie-trend

Selfie-luizenplaag
Selfies zijn nog steeds razend populair in Nederland, en dat vinden luizen helemaal niet erg.

Morena Prasing van Luizenkliniek Amsterdam Zuid trok onlangs aan de bel bij AT5. Volgens haar is het aantal luizen op basis- en middelbare scholen opvallend hoog, en zij weet wel waar dat aan ligt: selfies. Voor deze foto’s steken mensen hun hoofden altijd dicht bij elkaar, wat de uitgelezen kans is voor luizen om van de ene naar de andere haardos over te springen.

Luizenleventje
Omdat men vervolgens vaak niet tevreden is met het resultaat, moet een dergelijke foto vaak nog een paar keer over, zodat ook de luie luizen meer dan genoeg tijd hebben om te verhuizen. Volgens de Amsterdamse luizenkliniek hebben vooral meisjes met los haar in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar meer last van luizen. Zij worden gevolgd door de ouders, en daarna komen kinderen op de basisschool.

Als het aan de luizenkliniek ligt, kunnen de meeste meisjes in de risicogroep hun haar beter vast dragen, en hun hoofden minder vaak, minder dicht tegen elkaar aandrukken. Het zijn overigens niet alleen tienermeisjes die massaal selfies maken, kijk maar in deze top 10 beste selfies van 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *