‘Meer telefoons met Windows 10 zijn onderweg’

Xiaomi
Microsoft werkt achter de schermen aan een stille uitbreiding van het besturingssysteem.

Een (hele) grote speler op het gebied van smartphones is Xiaomi. In tegenstelling tot veel goedkope smartphones, draaien de Chinese toestellen niet op een originele versie van Android. Mogelijk zag Microsoft kansen, want volgens Anzhuo.com zal het nieuwste vlaggenschip van Xiaomi draaien op de mobiele versie van Windows 10.

Het gerucht komt niet bepaald uit de lucht vallen. Het afgelopen jaar werkte het Chinese techbedrijf al samen met Microsoft aan een mobiele versie van Windows 10. Hoewel er toen niet over een samenwerking werd gesproken lijkt dat nu toch wel aan de orde. Het toestel, de Mi 5, zal op 24 februari officieel worden aangekondigd. Het is mogelijk dat Xiaomi de smartphone lanceert met zowel het MIU-besturingssysteem als Windows 10.

2 reacties

    • @Donstil: Windows zou wel de eerste kunnen zijn met een volledig geintegreerd systeem ipv apple met z’n aparte os en ios. Als het volledig uitwisselbaar wordt ben ik er waarschijnlijk over een jaar of wat misschien ook wel bij als er geen consessies worden gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *