Meest gehate feature Windows 10 gaat verdwijnen!

Windows 10
Eindelijk!

Het is een pijn voor iedere Windows 10-gebruikers. Een update installeren en de computer die vervolgens doodleuk opnieuw gaat opstarten. In sommige gevallen gingen er zelfs bestanden verloren wanneer deze tijdens het afsluitproces niet werden opgeslagen.

Sinds de lancering van Windows 10 (zo’n drie jaar geleden) is dit een pain in the ass. Eindelijk gaat Microsoft hier wat aan doen, want er komt een nieuwe feature naar het besturingssysteem. In Windows 10 Insider Preview Build 17723 is de feature al te gebruiken. Windows 10 is een stukje slimmer geworden en kan aanvoelen wanneer het juiste moment is om een reboot voor te stellen. Microsoft zegt dat het systeem slim genoeg is om te ontdekken dat je bijvoorbeeld naar de WC of koffie aan het zetten bent. Het zal dus niet zo zijn dat de computer opnieuw wordt opgestart als je na vijf minuten afwezigheid weer terugkeert.

Op dit moment is de functie nog in een testfase. De feature zal onderdeel uitmaken van Redstone 5. De release van deze update staat gepland in oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *