Meest irritante Windows feature ooit verdwijnt

Windows 10
De Creators Update wordt er alsmaar aantrekkelijker op.

Enkele dagen geleden berichtten wij al over de nieuwe features die de Windows 10 Creators Update met zich meebrengen. Tegenover al deze vernieuwingen gaat er echter ook een grote ‘feature’ weg. Vanaf begin deze lente kun je als Windows 10-gebruiker met de Creators Update namelijk zelf bepalen wanneer je laptop of computer updates moet installeren.

Nee, dit is geen grap. Het team van Microsoft is er blijkbaar achtergekomen dat automatisch updates installeren en daardoor een herstart te forceren vaak niet in goede aarde valt bij gebruikers. In plaats van een onhoudbare herstart, beschik je binnenkort over meerdere opties wanneer je apparaat updates heeft gedownload.

Door de Creators Update heb je binnenkort de keuze uit: je computer direct herstarten, zelf een tijd kiezen of de update laten ‘snoozen’. In het laatste geval verdwijnt de melding tijdelijk, maar keert deze terug op het scherm wanneer dit volgens Windows nodig is.

In combinatie met het feit dat Windows 10 überhaupt minder opnieuw hoeft op te starten door updates, wordt het leven met de software van Microsoft er een stuk gebruiksvriendelijker op.

3 reacties

  • @turbobrick: ook het snoozen is al aanwezig…

   en mijn pc restart pas automatisch buiten ingestelde werktijden (’s nachts) en merk er dan ook niks van. snap het hele gezeur ook niet? zelfs automatisch downloaden kun je gewoon instellen, en nog makkelijk ook!

   klik start – typ “Update” – klik de windows update icon, en stel hem in. een kind van 10 kan de was instellen!

   • @lolindir: ‘Precies, al jaren was het voor elkaar.
    Helemaal automatisch, deels met alleen auto download maar manueel starten van installatie, en niks automatisch en dus updates uit en alles dan manueel doen.

    Voor ieder wat wils en dat al jarenlang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *