Mensen met telefoonhoesjes zijn stom

Auteur: , 11 Reacties

There, we said it. Waarom zou je een hoesje om je telefoon doen?

Wie vroeger naar de Sitcom The Nanny heeft gekeken moest vast wel eens lachen om de moeder van Fran. Dat kan natuurlijk verschillende redenen hebben. Je kunt haar accent grappig vinden, of haar zuinigheid of iets anders stereotieps. Maar om nou eens even op haar zuinigheid door te gaan, iedereen lachte zich helemaal rot om de plastic hoezen die mama om haar bank had zitten. Rollend op de vloer lachend uit luid.

En nu heb je een smartphone in je broekzak. Is een duur ding, moet je een beetje zuinig op zijn. Hij moet ook meestal twee jaar mee voordat je weer eens een nieuwe gaat kopen. Dus wat doe je? Je doet er een leren, of erger nog plastic hoesje omheen.

Maar hoe ben jij nou beter dan de moeder van Fran? Wij zitten hier op Apparata de hele tijd het design van nieuwe smartphones voor je in de gaten te houden, en dan doe jij er een of ander stuk plastic omheen. Zie je het hele design niet meer.

Een tegenwerping kan dan natuurlijk zijn dat je zegt: Ja maar, mijn telefoon heeft een glazen achterkant en die gaat zo makkelijk stuk. Maar waarom accepteren we dan toch steeds dat de fabrikanten van die bizarre materiaalkeuzes maken? Wie verzint het om een gebruiksobject van glas te maken? Zie je het al voor je dat je met een glazen portemonnee over straat gaat? Of dat je huissleutels van glas zijn? Nee toch?

Daarom wordt het tijd dat fabrikanten eens echt degelijke telefoons gaan maken, dat is de volgende stap die genomen moet worden. Die nóg snellere processor die geloven we nu wel, we willen een kwalitiatief goede telefoon, zodat we hem niet in een lullig hoesje hoeven in te pakken. Kom op fabrikanten, jullie kunnen het.11 reacties

Ik heb ook een (zo subtiel mogelijk) beschermrandje er omheen, maar vooral omdat mijn Z3 Compact zo glad is dat hij spontaan van op het oog kaarsrechte tafels af wandelde. Bizar om je telefoon ineens te zien bewegen terwijl hij onaangetast op een tafel ligt. Hij is in het jaar dat ik hem nu heb echter nog nooit gevallen.

Mijn vorige telefoon heeft het 3 jaar zonder hoesje uitgehouden, ik probeer er gewoon netjes op te zijn. Maar ik ben het met je eens dat fabrikanten te veel op uiterlijk richten en minder op praktisch gemak. Gek genoeg accepteert de consument ook nog dat de telefoon die hij (deels) kocht om het uiterlijk in een afzichtelijk hoesje belandt…
ik heb een hoesje omdat die telefoons bijna zo plat/dun worden als een muntstuk en je dat nog amper van je bureau kan nemen zonder naar de rand te schuiven…
Helemaal mee eens. Ik heb nog nooit een hoesje gebruikt ik vind het ook dood zonde van de looks van de tel.
Hoesje te bescherming van het fantastische scherm van mijn (inmiddels stokoude) Note 3 en om het afzichtelijke design te verbergen.
Men heeft altijd wat te zeiken … Was het jarenlang een doodzonde om een smartphone te maken van ‘goedkoop’ plastic want premium was metaal en/of glas en vandaag de dag is glas opeens debiel en niet functioneel.
Valt toevallig samen met het feit dat ook de aziaten echte premium toestellen bouwen en hier en daar zelfs de mooiste modellen van deze tijd en dan gaan we lullen over glas, vingerafdruk vlekken, glad, moeilijk op te pakken, bla bla bla.

Een hoesje maakt de kans op overleven na een val aanzienlijk groter en dat heeft niets te maken met zuinig zijn. Hoe zuinig je ook bent, in 2 jaar tijd zal dat ding echt wel een keertje per ongeluk vallen bij vrijwel iedereen.

Mee eens, dat een telefoons doorgaans het mooist is zonder maar als je wat peace of mind wilt dan doe je zoiets eromheen.
Heb een doorzichtig hoesje om mijn 6S want eerlijk, ik vind het een van de mooiste telefoons die ik heb gehad. Ben het wel eens, want er is een groot team hard bezig met design bepalen en zo’n hoesje verneukt dat direct.
Exact de reden waarom ik voor HTC kies, als je 700 euro uitgeeft aan een telefoon die er mooi uitziet verpest je het naar mijn mening inderdaad met zo’n lelijk hoesje eromheen, dan is het wel fijn als de telefoon tegen een stootje kan.
Het is maar net waar je je telefoon voor koopt, voor sommige mensen maakt het minder uit hoe de telefoon aanvoelt en eruitziet zolang het maar goed werkt, dan is een hoesje ideaal.
Heb zelf een s7 edge in onyx black met een zwarte led view cover. Puur om het toestel toch een kleine bescherming tegeven in mijn broekzak.
Haha, ik heb een Oneplus Two met een originele carbon achterkant, heerlijk stroef en super mooi! Hoesjes? Je hebt hem toch in je broekzak? Ik heb alleen een hoesje om mijn Oneplus X gehad omdat die zo glad was dat ie uit je droge handen gleed. Oneplus krijgt spijt van de Three achterkant!
Ik heb nog nooit een telefoonhoesje gehad en ook nog nooit nodig gehad. Nog nooit een telefoon gesloopt.
Ik heb wel een hoesje. Ik heb een Samsung Galaxy S5. Destijds gepre-ordered en op basis van de afbeeldingen op het internet voor de blauw gekozen. Electric Blue noemden ze het bij Samsung en op de afbeeldingen zag het er werkelijk prachtig uit. Toen ik het toestel in huis kreeg, viel het toch vies tegen. In plaats van die mooie kleur blauw van de plaatjes, was het niet alleen een hele andere tint, maar ook nog eens van dat glimmende plastic. Niet mooi glimmend, maar lelijk, zoals ze dat gebruiken in dat goedkope Chinese speelgoed wat je op de kermis kunt winnen. Diezelfde dag meteen maar een S-View cover besteld. Doordat die cover het achterkantje van de S5 vervangt, heb je een degelijk hoesje eromheen wat nauwelijks afbreuk doet aan het design van de telefoon en het toestel ook niet al te dik maakt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).