Met Bitcoin in Nederland betalen is binnenkort lastiger

Met Bitcoin in Nederland betalen is binnenkort lastiger
De munt op z’n retour? In Nederland wel op deze manier.

Met Bitcoin betalen in Nederland is nooit echt gemeengoed geworden. De betaalmogelijkheid kwam soms in het nieuws omdat je de munt kon of kunt gebruiken bij diverse online betalingen. Wat dat betreft staat er binnenkort geen uitbreiding maar juist het tegenovergestelde voor de Bitcoin te gebeuren. Betaalprovider Mollie heeft bekendgemaakt te gaan stoppen met het accepteren van Bitcoin-betalingen.

Dit betekent dat partijen die gebruik maken van Mollie geen Bitcoin-betalingen meer kunnen gebruiken. De wijziging gaat per 1 mei in. Dit betekent dat er na vijf jaar een einde komt aan de ondersteuning, Mollie introduceerde de Bitcoin mogelijkheid in 2014. Klanten zijn geïnformeerd per e-mail over de wijzingen.

Vermoedelijk heeft hebben mogelijke tegenvallende transacties te maken met de keuze. De hype rondom Bitcoin is wel voorbij. Wie nu nog Bitcoin bezit geeft deze niet zo makkelijk uit bij een online betaling. Daarnaast is de cryptomunt als betaalsysteem al redelijk achterhaald. Onder meer trage transacties en bevestigingen in het blok maken Bitcoin een ouderwetse coin in vergelijking met diverse altcoins.

https://twitter.com/Diditaihuttu/status/1114186651494965253

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *