Met deze app koop je geen kat in de zak-auto

Finnik autorapport
Als je een tweedehands auto wil kopen, check dan deze app.

Natuurlijk de auto heeft altijd binnengestaan, is van een oud vrouwtje geweest en heeft vooral veel snelwegkilometers gemaakt. Geloof jij het? Wij niet. Je kunt tegenwoordig al veel informatie online vinden over een auto. Je kunt via de RDW het tellerrapport opvragen, je kunt via tal van apps de handelswaarde te weten komen, maar zou het nou niet handig zijn als er een app is waar je alle informatie op een plek vindt?

Nou dat is precies het idee achter Finnik. Nee, dat is niet de zoveelste startup. Finnik is een dochter van VWE en VWE is de grootste speler in Nederland op het gebied van autodata. Dagelijks raadplegen 50.000 mensen de apps van Finnik. In juli 2016 zijn de apps iKenteken en Kenteken Opzoeken samengevoegd tot de Finnik kenteken app.

Sinds vandaag heeft Finnik iets nieuws: een premiumrapport. Het meest uitgebreide autorapport bevat de volledige historie van een auto en kan ‘ontmaskeren’ of deze ooit vermist is geweest, mogelijk een ernstige schade (Wachten Op Keuring – WOK-status) of bijzondere APK reparatiepunten heeft gehad.

En dat is geen overbodige luxe, aangezien er de afgelopen tien jaar 120.000 auto’s zijn gestolen en 250.000 auto’s een WOK-status hebben gehad. Consumenten willen weten wat ze kopen. Met het Premium Autorapport ontsluit Finnik vele databronnen op één rapport zodat de consument met de kennis van een professionele autoverkoper voertuigen kan beoordelen. De prijs van het Premium Autorapport is € 2,99 per opgevraagd rapport. Na aankoop blijft het rapport altijd up-to-date. Het basis Autorapport blijft gratis beschikbaar voor iedereen.

Zo voorkom je dure reparaties bij je auto

“Een auto die een WOK-status heeft gehad, kan veel minder waard zijn, net als een auto met veel APK reparatiepunten of tientallen eigenaren. Als deze status bij de koper onbekend is, wordt mogelijk al snel honderden tot duizenden euro’s teveel betaald. Voor maximale zekerheid vertrouw je daarom niet blind op de autoverkoper. Met het premium Autorapport in de hand kan de koper de juiste vragen stellen en de auto kopen voor de prijs die hij waard is”, zegt Thomas Edens, directeur van Finnik.

Mocht je nu zelf met je nieuwe bolide een ongelukje veroorzaken, dan kun je met deze app heel handig je schade melden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *