Met deze code en een USB-stick kun je PC’s spontaan wissen

USB-stick voldoende om willekeurige PC's te slopen
Criminelen opgelet: er is eindelijk een tool die je computer afsluit, mocht de politie plotseling binnenvallen.

De tool in kwestie heet USBKill en doet precies wat zijn naam belooft. Je steek de stick in je computer en haalt ‘m eruit als je wilt dat je PC meteen wordt uitgeschakeld. De ontwikkelaar in kwestie wil zo voorkomen dat gebruikers in dezelfde val trappen als Ross Ulbricht. Hij was de baas van Silk Road (online marktplaats voor drugshandelaars) en kon bij zijn arrestatie niet voorkomen dat de politie zijn laptop meenam. Deze stond nog steeds aan, dus de autoriteiten hoefden weinig moeite te doen om een kijkje te nemen in zijn bestanden.

“Als er ook maar iets gebeurt met je USB-poorten, dan zorgt USBKill ervoor dat alles uitvalt”, aldus de ontwikkelaar. “De politie gebruikt vaak een apparaatje dat voorkomt dat je computer de slaapstand activeert, maar als ze dat nu proberen, komt USBKill ook in actie en sluit de PC zichzelf direct af.”

We moeten er wel bij zeggen dat je met alleen USBKill nog steeds niet veilig bent, want als je geen wachtwoord of versleutelde harde schijf gebruikt, dan zal het de politie alsnog weinig moeite kosten om je bestanden te bekijken. De maker van USBKill adviseert dan ook een virtueel besturingssysteem te gebruiken dat verdwijnt na een herstart.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *