Met deze truc draait Harry Potter: Wizards Unite fatsoenlijk

Klein trucje, groot plezier
De lancering gaat niet zonder slag of stoot, maar dit trucje kan het wat soepeler maken.

Fans van Pokémon Go en/of Harry Potter moest behoorlijk lang wachten totdat Harry Potter: Wizards Unite uiteindelijk uitkwam. De game werd namelijk belachelijk lang uitgesteld. Nu is het dan eindelijk zo ver, maar dat wil niet zeggen dat alles gelijk koek en ei is.

Zoals bij de gigantische lancering van Pokémon Go (van dezelfde ontwikkelaar, Niantic) is ook dit keer de hoeveelheid servers een bottleneck. Iedereen en zijn moeder wilde in de zomer van 2016 de game proberen en dat lijkt nu (hoewel in mindere maten) ook weer het geval.

In tegenstelling tot de Pokémon game is Wizards Unite geen complete rotzooi van een lancering. Ja, de game draait behoorlijk traag en de game binnen komen kan nogal eens voor problemen zorgen, maar doorgaans werkt het beter dan Pokémon Go in de eerste dagen deed.

Wil je je gameplay-ervaring toch optimaliseren, dan is er een simpele truc om de game beter te laten draaien. De manier waarop een dergelijke game werkt is namelijk behoorlijk intensief voor jouw dataplan, maar ook de servers van Niantic. Je kan een deel van die last wegnemen door de volgende instelling te veranderen:

  • Klik op het koffer-icoontje in het midden (onder) van je scherm
  • Ga naar de instellingen door op het tandwieltje in de linker bovenhoek te klikken
  • Onderaan de pagina vind je Download All Assets, klik hierop

Op deze manier download je bestanden direct naar je harde schijf, waarschijnlijk dingen als textures, locatie-informatie en karakter- en item-modellen. Zo hoeft de game deze dingen niet te downloaden op het moment dat ze nodig zijn, maar kan Wizards Unite de bestanden van je eigen harde schijf toveren.

Dit trucje kan een deel van de lag tijdens het spelen wegnemen, maar het zal nog weken (of maanden, als we naar de ontwikkelperiode van deze game kijken) duren voordat de game helemaal stabiel draait. Minder mensen die de game spelen is daarbij een belangrijke factor, maar ook optimalisatie en eventuele verbetering van de servercommunicatie zou kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *