Met deze updates gaat Fortnite de strijd aan met Apex

Fortnite-strijdt-met-Apex
Ontwikkelaars doen onthullingen tijdens AMA-sessie.

De ontwikkelaars van Fortnite hielden gisteren een ‘ask-me-anything’ sessie op Reddit. Dit werd een interessante vraag-en-antwoord-sessie tussen de gebruikers van Reddit en het ontwikkelteam van Fortnite. Zoals zo vaak was er een mengeling van goed nieuws en slecht nieuws. Zoals ook te verwachten was deden de complotdenkers een duit in het zakje. Dit leidde tot de hilarische vraag of Fortnite stiekem geïnstalleerd wordt op slimme apparaten. Het ontwikkelteam ontkende, aangezien men de slimme vriezers niet oververhit wilde laten worden. Gelukkig werden er ook serieuze dialogen gevoerd.

Slecht nieuws
Als we met het slechte nieuws beginnen hebben we dat maar gehad. Allereerst verdwijnen in het komende seizoen acht de vliegtuigen. Daarnaast komt het dubbelloopsgeweer niet meer terug. De kracht van dit wapen is zo groot dat men de snelheid wilde verlagen om de schade te beperken. Dit werd niet gewaardeerd door de testcommunity, dus bij gebrek aan alternatief staat dit wapen voorlopig in de wapenkast van de ontwikkelaars. Gelukkig is er veel meer goed nieuws te melden.

Goed nieuws
De ontwikkelaars hadden ook veel nieuws te melden over het komende seizoen 8. Hun plannen laten zien dat zij zich nog lang niet gewonnen geven in de strijd met de makers van Apex Legend. Zo zijn ze niet te beroerd om een populaire Apex-feature, de mogelijkheid om weer tot leven te komen, te kopiëren. Gebruikers vroegen daar langer om, maar gezien het karakter van Battle Royale wilden ontwikkelaars niet dat je tijdens de strijd weer kon herleven. Nu Apex dat wel toestaat en het een erg populaire tool blijkt gaan ze toch over stag.

Een ander punt waar Apex mee scoort is de communicatie. Via een Ping-systeem kunnen spelers met elkaar communiceren zonder dat een headset nodig is. Fortnite belooft de communicatiemogelijkheden in seizoen 8 te verbeteren. Ook verbeteren zij dan de geluidseffecten. Als laatste verrassing onthulde het team dat men in plaats van vliegtuigen aan andere voertuigen werkt. Wie de hele sessie na wil lezen kan uiteraard terecht op Reddit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *