Met deze YouTube-app kun je video’s offline kijken

Met deze YouTube-app kun je video's offline kijken
Nu wachten op een wereldwijde release.

YouTube Go is een nieuw project van Google. De applicatie is ontwikkeld voor ontwikkelingslanden waar een goede en snelle internetverbinding schaars is. Met YouTube Go kunnen video’s worden gedownload. De gebruiker kan zelf bepalen of het filmpje in lage of hoge kwaliteit moet worden gedownload.

De app begaf zich nog in een beta-stadium, maar werd vandaag officieel uitgerold in Indonesië en India. Landen waar men niet overal en altijd beschikt over internet. Zo kan men toch video’s aan elkaar tonen op moment dat er geen actieve internetverbinding is. YouTube Go werd in april in beta-vorm uitgerold. Het afgelopen halfjaar werd gewerkt aan de release.

Omdat de applicatie is ontwikkeld voor ontwikkelingslanden, is het nog maar de vraag of Google YouTube Go ook in het westen gaat uitrollen. Bovendien heeft men YouTube Red in de Verenigde Staten. Een service waar men tegen betaling onder andere YouTube video’s kan downloaden. De kans is dus klein dat ook wij aan de slag kunnen met YouTube Go. Android-gebruikers kunnen de app onofficieel downloaden via APKMirror. (via Android Police)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *