Met dit bedrag is Jeff Bezos de rijkste man in de recente geschiedenis

Jeff Bezos is nu de rijkste man in de recente historie
En laat zo in één klap de rest achter zich.

Amazon topman Jeff Bezos heeft al meerdere malen het nieuws weten te halen met de titel ‘rijkste man ter wereld’. Samen met Microsoft-man Bill Gates werd er met regelmaat gestreden om deze prestigieuze titel.

Bill Gates heeft echter het nakijken gekregen, want Bezos heeft een financiële sprint gemaakt. Volgens de Billionaires Index is Bezos vandaag de dag goed voor een waarde van 151 miljard dollar. De nummer twee van de wereld, Gates, staat op 95,3 miljard dollar. Met de inflatie in gedachte is Bezos de rijkste man uit de recente geschiedenis. In 1999 zou Bill Gates op zijn hoogtijdagen 149 miljard dollar hebben gehad kijkend naar de huidige waarde van de dollar.

Op nummer drie van deze bizarre lijst met rijkaards staat belegger Warren Buffet met een vermogen van 83 miljard dollar. De voorsprong van Bezos is overigens niet iets om trots op te zijn. Waar Gates een reputatie heeft als weggever van vermogen aan goede doelen, is de Amazon topman een stuk gieriger met zijn geld. Bezos staat dan ook niet op de lijst van de Giving Pledge. Dit is een lijst met vermogenden over de hele wereld die toegewijd zijn om hun opgebouwde vermogen weg te geven aan onder meer goede doelen. Het is een initiatief van Buffet en Gates. Diverse beroemde rijke mensen maken onderdeel uit van de lijst zoals bijvoorbeeld Mark Zuckerberg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *