Met dit keyboard gaat iedereen sneller typen

Met dit keyboard gaat iedereen sneller typen
Ruitvormige toetsen en een honingraat-indeling, dé ingrediënten voor een toetsenbord dat je sneller laat typen dan ooit.

Althans, dat is wat de Zwitserse startup Wrio ons wil laten geloven. Ze gaven de vinger aan de aloude qwerty-indeling van het standaard toetsenbord en verzonnen een compleet nieuwe indeling. Door toetsen uit te rusten met een ruitvorm en ze in te delen in een honingraatpatroon, kon de oppervlakte van de toetsen toenemen. Iets dat het aantal typefouten meteen zou verminderen. In het midden zijn twee open ruimtes gelaten, een plek om je duimen te laten rusten, want de makers hebben het toetsenbord namelijk geoptimaliseerd voor duimen.

5 euro

Ook zijn er een aantal swipe-functies geïntegreerd, zoals spaties en backspace. Het enige dat even wennen zal zijn is de nieuwe indeling van de toetsen. De makers van Wrio zijn op kickstarter begonnen met een crowdfundactie, waar het benodigde bedrag inmiddels is opgehaald. De toetsenbord-app kost zo’n 5 euro en wordt begin 2016 beschikbaar gemaakt. Tenzij je een tientje betaald, dan krijg je in november al toegang tot de bètaversie.

Eén reactie

  1. Succes ermee … Ik heb geen zin om di te gaan leren en na 3 maanden pas sneller te kunnen typen. type nu snel zat, kost me niks en hoef niks te leren.
    Eer je de leer tijd eruit hebt gehaald moet je nog heel wat decennia berichten sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *