Met Google Allo maak je van jezelf een emoji


De berichtendienst voegt een custom sticker-functie toe.
Afbeelding: Google

Met Google Allo kun je jezelf nu omtoveren tot een illustratie, een soort emoji. Je maakt simpelweg een selfie, waarna de app je veranderd in een gek, grappig of (enigszins) natuurgetrouw poppetje.

Door middel van een nieuw algoritme, zo meldt Google in een blogpost, kun je jezelf voortaan met de app Allo omtoveren tot gepersonaliseerde sticker. De app maakt gebruik van een combinatie van neurale netwerken en de artwork van kunstenaar Lamar Abrams. Wanneer je bent vervormd tot cartoon, kun je de sticker vervolgens naar lieve lust aanpassen.

Uncanny valley
Google haalt een bekende theorie aan genaamd uncanny valley. De thesis stelt dat wanneer iets heel erg – maar net niet – op een persoon lijkt, de representatie als onprettig en zelf afstotelijk kan worden geïnterpreteerd. Daarom koos men bij het miljardenbedrijf voor een cartooneske representatie van de selfie-maker, in plaats van een hyperrealistische afspiegeling.

Met talloze aspecten, individueel getekend door Abrams, zijn volgens Google meer dan 560 quadriljoen verschillende combinaties mogelijk. De functie van de app herkent dan bijvoorbeeld je oogkleur. Dat is overigens nog niet zo simpel, laat Google in dezelfde blogpost weten. “Als mensen naar oogkleuren kijken, interpreteren ze niet alleen de pixel-waarde van groen of blauw, maar houden ze ook rekening met de visuele context in de omgeving.” Voor computers is omgevingslicht bijvoorbeeld heel moeilijk te onderscheiden van kleuren van objecten zelf.

Google Allo
Google Allo is een berichtendienst van Google die zich onderscheidt door de implementatie van Google’s zoekmachine en slimme A.I. Berichten sturen gaat dus hand in hand met A.I., die je constant helpt bij het uitzoeken van reacties.

Nu kun je dus ook gepersonaliseerde stickers naar je vrienden sturen, om zo op een creatieve manier je gemoedstoestand of omgeving te delen. De nieuwe functie is nu al beschikbaar op Android. Je kunt de app via de Play Store downloaden. De nieuwe functie is vooralsnog nog niet beschikbaar voor iOS. Deze variant moet zeer binnenkort uitkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *