Mickey Mouse houdt je in de gaten met een RFID-bandje

Disney
Dankzij de MagicBands die gebruikt worden in Disney World, ontsnap je nergens meer aan de priemende ogen van Goofy en Mickey.

De gele rubberen bandjes die iedere bezoeker van het Disney Hotel gratis krijgt, zijn heel handig voor de bezoeker, maar net zo goed voordelig voor de mensen achter Disney World. Wil je als ‘normale’ bezoeker ook zo’n futuristisch bandje? Dan zijn ze voor twaalf dollar te koop in het souvenirwinkeltje. Met de RFID-band open je de hotelkamer, kun rijen overslaan, afrekenen en hij houdt precies bij waar je allemaal geweest bent.

Omdat de Disneyparken iedere dag door duizenden bezoekers worden bezocht, verzamelt Disney op deze manier een enorme berg aan persoonlijke informatie. Disney benadrukt dat er geen GPS-mogelijkheden zijn, dus zodra het RFID-bandje buiten het terrein van het park komt, kunnen ze er niets meer mee. Ook wordt er geen persoonlijke informatie opgeslagen, met een unieke code in ieder bandje wordt jouw naam een nummertje.

magicband

De inhoud
Onder de kleurrijke buitenkant van de bandjes gaat een klein batterijtje schuil, een RFID chip, een antenne, een micro controller en circuit. Om het geheel wat aanlokkelijker te maken, zijn er allerlei versieringen te koop in de winkeltjes in Disney World. Plak er bijvoorbeeld een hoofd van Goofy op je gevoelens van privacyschending af te leiden. Het volledige verhaal over de MagicBand is op Medium te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *