Microsoft brengt ‘bioscoop- gaming’ naar de Xbox

Microsoft brengt ‘bioscoop- gaming’ naar de Xbox

Microsoft brengt ‘bioscoop- gaming’ naar de Xbox

Microsoft is op dit moment een nieuwe functie voor de Xbox aan het testen, zodat ‘bioscoop- gaming’ binnenkort breed uitgerold kan worden.

Niet dat je in de bioscoop kan gaan zitten gamen, die zijn toch nog wel even dicht in verband met corona. Ook na corona kan je niet met je Xbox’je in een zaal gaan zitten en die aansluiten aan het beeldscherm. Nee, Microsoft is bezig met het testen van Dolby Vision HDR-gaming. Veel beter beeld!

Dolby Vision HDR- gaming op je Xbox

Testers binnen Xbox Insiders merkte in maart al op dat Microsoft dit aan het testen was voor een paar spellen. Namelijk voor Borderlands 3, Gears 5 en Halo: Master Chief Collection. Microsoft zegt dat Dolby Vision zorgt voor levendigere kleuren, een scherper contrast en tot 40 keer helderdere highlights voor games. Het past automatisch de beeldinstellingen op je beeldscherm aan. Ook zegt het bedrijf dat het met Dolby heeft samengewerkt om een ​​verbetering te creëren die “een nauwkeurigere HDR-game-ervaring mogelijk maakt bij aansluiting op een Dolby Vision-compatibele tv.”

Aan het testen

Het bedrijf is nu aan het testen en dit wordt uitgebreid naar de Xbox Series X / S. De functie wordt binnenkort beschikbaar gemaakt in de Xbox Insider Alpha-ring, zodat meer leden van de Xbox-community het kunnen proberen. Hiermee gaat Microsoft (hopelijk) veel feedback ophalen, waardoor het de functie nog beter kan maken. De twee bedrijven werken samen met met tv-fabrikanten, om de Dolby Vision-ervaring op zoveel mogelijk schermen te optimaliseren voordat ze het voor iedereen uitrollen.

Zit jij al in het Insider Alpha- programma en wil je dit ook testen? Dan moet je ervoor zorgen dat de nieuwste firmware op je TV staat. Hierdoor kan je vermoedelijk ook gebruik maken van de functies. Zoals de automatische modus met lage latentie en een variabele vernieuwingsfrequentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *