Microsoft Excel komt met toffe foto-naar-tabel-feature

Excel krijgt een geweldige functie
Had ik dat tijdens de middelbare school maar gehad…

Microsoft rolt een feature uit die het gebruik van de Excel-app voor smartphones misschien nog wel handiger gaat maken dan de veelgebruikte desktop-app. Het spreadsheet-programma krijgt een update die ik heel graag op de middelbare school had gehad, al was het maar om mijn huiswerk efficiënter te kunnen kopiëren maken.

Het software-bedrijf komt namelijk met een foto-naar-tabel-functie. Het is werkelijk zo simpel als dat het klinkt, al zal het achter de schermen een behoorlijke uitdaging zijn geweest. Wanneer je uit bijvoorbeeld een tekstboek een tabel wilt importeren, maak je simpelweg een foto van de tabel, waarna Excel die foto omzet van fysiek gestalte naar een volledig interactief, digitaal product.

Dat betekent dus dat je de alle getallen, woorden en verhoudingen van die twee in de juiste cellen op de juiste plek hebt staan. Je kunt vervolgens ook gewoon alles aanpassen en al dan niet omzetten naar een grafiek, of het product weer exporteren naar een ander Microsoft-programma.

Ondertussen is Bill Gates’ miljardenbedrijf ook op andere vlakken bezig met innoveren. Zo werkt Microsoft aan een overkoepelend ecosysteem om Microsoft-games op allerlei platformen te laten werken, zoals iOS, de Nintendo Switch en Android. Dat Microsoft niet op ieder gebied revolutionair is geweest, geven ze zelf uiteindelijk ook toe. Het bedrijf raadt je namelijk aan om het verouderde Internet Explorer niet meer te gebruiken. Mosterd na de maaltijd, jongens. Dat doe ik al bijna 10 jaar niet meer.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *