Microsoft gaat Xbox op een bijzondere manier produceren

Nice
Lekker bezig Microsoft!

Op het moment komen talloze wereldleiders in New York bijeen om te praten over het klimaat. Gek genoeg was Bill Gates daar niet bij, want zijn bedrijf gaat de Xbox op een zeer klimaatvriendelijke manier produceren. Sterker nog, Microsoft komt met een ambitieus plan om zelfs CO2-neutraal te zijn.

In een blogpost maakt Microsoft al hun plannen omtrent hun bezigheden en het klimaat bekend. Het miljardenbedrijf heeft zelfs een chief environmental officer genaamd Lucas Joppa. Hij stelt dat Microsoft veel waarde hecht aan de staat van onze planeet. “Microsoft zakenoperaties zijn al CO2-neutraal sinds 2012. Vandaag beginnen we met het verleggen van die filosofie op onze producten en services.”

Een van die bezigheden is het produceren van 825.000 Xbox’en zonder CO2-uitstoot. Althans, dat is nog een beetje de vraag. Hoewel Microsoft echt ontzettend toffe peren zijn voor het CO2-neutraal produceren van ruim 800.000 Xbox’en, is het niet helemaal duidelijk hoe ze dat gaan doen. Het begrip CO2-neutraal is namelijk nogal breed en heeft een hoop ruimte voor interpretatie.

Zo kun je iets CO2-neutraal produceren door de CO2-uitstoot te compenseren door bomen te planten. Een andere, misschien iets efficiëntere manier is om gewoon geen CO2 uit te stoten tijdens het productieproces. Dat is een overigens een praktisch onmogelijke taak, dus het zal hier wel om compensatie gaan. Over het algemeen wil Microsoft daarnaast hun productie- en transport-uitstoot van CO2 tegen 2030 met 30% verminderen.

Al met al nobele doelen en een (relatief) concreet plan. Mocht deze pilot goed draaien, dan belooft Microsoft meer te gaan produceren met een gebalanceerde CO2-uitstoot. Zou de aankomende Xbox Project Scarlett daar ook onder vallen? Wie weet, maar check tot de officiële onthulling van de aankomende Xbox in dit artikel welke games je in elk geval kunt verwachten.

Lees ook: Microsoft maakt Vista en Windows Phone zelf belachelijk (video)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *