Microsoft geeft bitcoin de middelvinger

Bitcoins
Sterft de betalingsmogelijkheid een langzame dood?

Als het aan Microsoft ligt wel. Het Amerikaanse techbedrijf stopt per direct met de ondersteuning van bitcoin in de Windows Store. Het was tot nu toe altijd mogelijk om af te rekenen met de digitale munteenheid, maar dat is nu afgelopen. Microsoft ondersteunde de betaalmogelijkheid voor ongeveer een jaar.

Wie nog bitcoins in diens virtuele portefeuille heeft kan deze wel opmaken in de Windows Store. Een nieuwe storting is echter niet meer mogelijk. De adoptie van de betaalmogelijkheid bij Microsoft begon in 2014. Het bedrijf ging hiervoor een samenwerking met Bitpay aan. Om een onduidelijke reden is het echter over en uit voor de bitcoin als betaalmogelijkheid bij Microsoft.

In Nederland was ING de eerste Nederlandse bank die de bitcoin omarmde. Tevens is het mogelijk om bij diverse webwinkels in Nederland af te rekenen met de virtuele munteenheid.

5 reacties

  1. Hoe werken bitcoins precies, dat is mij toch nog niet helemaal duidelijk. Als je het zelf kan genereren met een goede computer, dan kan het toch niet zoveel waarde hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *