Microsoft heeft een Xbox Mini gemaakt! Soort van

Microsoft heeft een Xbox Mini gemaakt! Soort van

Microsoft heeft een Xbox Mini gemaakt! Soort van
Afbeelding via The Verge

Microsoft maakt het nu mogelijk om de Surface Duo om te toveren in een Xbox Mini.

Eerder heeft Microsoft al een teaser naar buiten gebracht van een Xbox- hanheld. Dat is alweer twee jaar geleden, maar de toepassing is nu gelanceerd. Microsoft heeft namelijk de Xbox Cloud Gaming (xCloud) -app bijgewerkt. Nu biedt het ondersteuning voor twee schermen voor de Surface Duo.

Xbox Mini

Doordat je deze twee schermen kan gebruiken op de Surface Duo lijkt het alsof Microsoft een Xbox Mini heeft gemaakt. Eigenlijk is het een soort van zo, alleen dan via de app. Met de update van de app kunnen bezitters van Surface Duo een virtuele gamepad gebruiken op het ene scherm van hun apparaat en games op het andere. Hierdoor lijkt de Surface Duo meer op een Nintendo 3DS, met aanraakbediening voor verschillende games.

Het bedrijf heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om meer dan 50 spellen toe te voegen aan Xbox Touch Controls. Denk hierbij aan de spellen Gears 5, Sea of Thieves en Minecraft Dungeons. De gehele lijst heeft Microsoft gepubliceerd en is hier te vinden. Je kunt natuurlijk ook nog steeds een gewone Bluetooth- of Xbox-controller gebruiken om games naar de Surface Duo te streamen.

Werkt het?

Volgens The Verge zijn de twee schermen het grootste voordeel hieraan. Je hebt niet langer aanraakbedieningen boven aan het spel en je duimen staan ​​niet in de weg om belangrijke acties op het scherm te zien. Als apparaten met twee schermen of opvouwbare apparaten ooit (meer) aanslaan, is dit een veel betere manier om Xbox-games te spelen zonder een speciale controller.

Microsoft heeft gelijk ook de rest van de Xbox Cloud Gaming aangepast om beter te kunnen werken op de Surface Duo, zoals het gemakkelijker maken om inhoud te bekijken, door menu’s te bladeren en de toevoeging van kolomindelingen.

De app is dus helemaal bijgewerkt en is hier de downloaden via de Google Play Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *