Microsoft is Internet Explorer aan het elimineren

Microsoft is Internet Explorer aan het elimineren
RIP Internet Explorer. 1995 – 2015.

We weten al enige tijd dat Microsoft werkt aan een volledig nieuwe browser. Intern wordt deze browser, voorzien van een volledig nieuwe render-engine, aangeduid als Project Spartan. Dat zal echter niet de definitieve naam van de gerse browser worden. Tegelijkertijd wordt er afscheid genomen van de Internet Explorer-nomenclatuur.

Op het Microsoft Convergence 2015 onthulde Microsofts marketingbaas Chris Capossela gisteren dat ze een volledig nieuwe naam zoeken voor de browser:

“We’re now researching what the new brand, or the new name, for our browser should be in Windows 10. We’ll continue to have Internet Explorer, but we’ll also have a new browser called Project Spartan, which is codenamed Project Spartan. We have to name the thing.”

Hij geeft tegelijkertijd aan dat Internet Explorer niet volledig zal afsterven. Vooral voor bedrijven kan het nog noodzakelijk zijn om met IE te werken, ook in Windows 10. Het is echter overduidelijk dat de nu nog naamloze Project Spartan-browser de primaire methode moet worden om Windows 10-gebruikers met het internet te verbinden.

Capossela hintte er wel naar dat de naam van de browser mogelijk met ‘Microsoft’ begint. Onderzoek onder Engelse Chrome-gebruikers wees uit dat die naam het meeste aansprak.

Microsoft is Internet Explorer aan het elimineren

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *