Microsoft Kinect beveiligt grensovergang Noord-Korea

Microsoft Kinect beveiligt grensovergang Noord-Korea
De techniek van het weinig succesvolle Kinect voor de X-Box wordt nu gebruikt om de zwaarst beveiligde grensovergang van Noord-Korea te bewaken.

Vier jaar terug werd de camera-toepassing van Microsoft Kinect niet zo’n succes. Toch zien we de techniek nu terug in een belangrijke functie.

Noord-Korea houdt niet van pottenkijkers en doet er alles aan om mensen met een mening het gevaar buiten de deur te houden. Ook buurlanden zijn niet welkom en als het moet treedt het land medeogenloos op. Hier komt Kinect van Microsoft goed van pas. Een programmeur kreeg het namelijk voor elkaar om de Kinect-camera’s om te bouwen tot beveiligingsapparatuur.

Tussen Noord- en Zuid Korea bevindt zich een 248 km lange en 4 km brede strook niemandsland. In deze DMZ (Demilitarized Zone) worden de Kinect-camera’s door het Amerikaanse leger gebruikt om beweging te detecteren en te bepalen of de beweging door een mens of door een dier wordt gemaakt. Gaat het om een mens, dan komt het leger in actie en mag diegene uitleggen wat hij of zij komt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *