Microsoft: ‘koop geen Xbox One in het buitenland’


Gamers rejoice! De Xbox One ligt vanaf vandaag in een groot aantal Europese landen in de winkels. Maar is het handig om er nu alvast een uit Duitsland op te pikken?

De Xbox One met een prijs van 499 euro ging naast de Verenigde Staten ook in Australië, Brazilië, Canada, Nieuw-Zeeland, Mexico, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk in de verkoop. Nederland valt buiten de boot, omdat ze hier nog niet alles op de rit hebben. Hierover zegt Microsoft:

“Er zijn een hoop factoren die van invloed zijn op de releasedatum van Xbox One in bepaalde landen. De lokalisatie van het dashboard bijvoorbeeld, het beschikbaar hebben van stemherkenning in de lokale taal, en het bouwen van samenwerkingen om apps en belangrijke lokale content voor elk land beschikbaar te maken.”

De console komt immers standaard met een Kinect-sensor die gebaren herkent en spraakcommando’s kan uitvoeren. Zoals het er nu naar uitziet staat de lancering voor het eerste kwartaal van 2014 gepland, waarbij onze mol binnen Microsoft meermaals “medio maart” fluisterde.

Microsoft zegt dat het beter is om te wachten omdat je met een buitenlandse Xbox One ondersteuning en garantie misloopt. Ook kun je geen games of uitbreidingen kopen op Xbox Live.

Maar zit er ook een technische beperking op? Dat niet. Je kunt de regio ook simpelweg instellen op een ander land. Onze tip: stel hem in op Ierland: alles in het Engels en de prijzen zijn in euro’s.

[lg_folder folder=”Windows/Xbox_One/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

3 reacties

  1. Ik sprak laatst met een manager van de phonehouse die zei dat Nederlanders erg kritische zijn op elektronische apparatuur en dat elektronica aanbieders liever een paar maanden wachten met het uitbrengen van hun meuk zodat de kinderziektes eruit zijn. Aldus de manager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *