Microsoft lanceert abonnement voor Xbox-games

Xbox Game Pass
Onbeperkt gamen voor een tientje per maand!

Naast films en series via Netflix en muziek via Spotify kunnen gamers vanaf 1 juni ook een abonnement afsluiten voor games. Jazeker, met de Xbox Game Pass kun je voor een tientje per maand onbeperkt games spelen!

lineup
Voor €9,99 per maand heb je een Xbox Game Pass waarmee je onbeperkt Xbox One- en Xbox 360-games kunt spelen op je Xbox One. De catalogus van de Game Pass bevat op het moment ruim honderd titels, maar er zullen maandelijks games aan toegevoegd worden. Een greep uit de titels die nu beschikbaar zijn: Halo 5, Borderlands, Payday 2, XCOM: Enemy Within, Mad Max, de Bioshock-franchise en Gears of War 1 t/m 3. Niet gek, toch?

Het “nadeel” van de service is het feit dat – in tegenstelling tot Netflix of Spotify – je de games niet kunt streamen, maar volledig moet downloaden. Het is technisch zeer moeilijk om grotere games te streamen, dus je kunt het Microsoft niet zozeer kwalijk nemen. Na het downloaden zijn de games 30 dagen offline speelbaar, alvorens je de game weer moet ‘activeren’. In principe heb je dus maar eens in de maand een internetverbinding nodig. Maar wie heeft er tegenwoordig geen internet?

Xbox Live Gold
Gebruikers van Xbox Live Gold – de online service van Microsoft – kunnen as we speak aan de slag met de Game Pass. Naast de vroegtijdige toegang voor de ‘premium’ gebruikers krijgen Game Pass-bezitters ook exclusieve korting op de catalogus van de nieuwe service. Nu klinkt dat een beetje omslachtig, een game kopen die je door middel van de Game Pass kunt spelen, maar met een constant veranderende lineup is het mogelijk dat je een game nog niet hebt uitgespeeld of net te laat was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *